Auditions till nya tävlingsgrupper!

Auditions för tävlingsgrupper i disco, hiphop, en helt NY hiphopformation och cheerdance – för alla dansare över 6 år!

Nu är det dags att bilda nya tävlingsgrupper inför höstterminen och redan nu på söndag är det dags!

Gruppdisco
När man tävlar i grupp är man 6-8 personer som dansar tillsammans. Det gäller att dansa så lika som möjligt, man arbetar med kanon, platsbyten och parkoreografier. Allt detta tillsammans blir en riktigt snygg och häftig koreografi som man sedan erövrar tävlingsgolvet med tillsammans med sina lagkompisar!

Vid auditionsklassen lär man sig en kort koreografi. Alla dansar tillsammans och samtidigt och ingen dansare blir bedömd enskilt på plats. Efter dansklassen/audition så får man skriva upp sig för att några dagar senare bli kontaktad med information om vilken grupp och med vilka kompisar man kommer att dansa tillsammans med.

Kom ihåg att när man bildat en grupp är det viktigt att alla i gruppen är lika taggade och vill satsa lika mycket, självklart beroende på ålder och nivå. Att tävla i grupp är superkul och vi ser fram emot att träffa dig på audition!

Hiphop Grupp och FORMATION (***NYHET!***)
När man tävlar i grupp är man 6-8 personer som dansar tillsammans. Det gäller att dansa så lika som möjligt, man arbetar med kanon, platsbyten och parkoreografier. Allt detta tillsammans blir en riktigt snygg och häftig koreografi som man sedan erövrar tävlingsgolvet med tillsammans med sina lagkompisar!

Formation? Vad är det då, kan man undra? Jo, formation är som en större grupp och blir ett nytt tävlingskoncept på Edge. Här dansar man tillsammans 15-24 personer! Man mixar sin egen musik, dansar i kanon, jobbar med parkoreografier, linjer och platsbyten. Det är riktigt mäktigt att titta på!

För formation så söker vi dig som är en van hiphopdansare i åldern 12 år och uppåt. Du behöver inte ha dansat på Edge tidigare men du ska ha dansat hiphop. Att tävla i formation kräver en hel del träning och engagemang men resultatet blir fantastiskt!

Just nu finns det ingen hiphop-formation i Sverige så dansarna som ansluter sig till denna formation kommer efter några tävlingar att få möjlighet att tävla utomlands. Vi kommer också att ha större möjligheter till olika former av uppvisningar.

På audition kommer vi att lära ut en koreografi och alla dansar tillsammans. Lärarna kommer inte bedöma dansarna en och en utan alla dansar tillsammans. Efter dansklassen/audition blir man kontaktad enskilt för resultatet av audition. Det här kommer att bli jättespännande och vi ser fram emot att träffa dig på audition!

Cheerdance
När man tävlar i cheerdance är man en större grupp som dansar tillsammans. Det gäller att dansa så lika som möjligt, man arbetar med kanon, platsbyten och parkoreografier. Allt detta tillsammans blir en riktigt snygg och häftig koreografi som man sedan erövrar tävlingsgolvet med tillsammans med sina lagkompisar!

Vid auditionsklassen lär man sig en kort koreografi. Alla dansar tillsammans och samtidigt och ingen dansare blir bedömd enskilt på plats. Efter dansklassen/audition så får man skriva upp sig för att några dagar senare bli kontaktad med information om vilken grupp och med vilka kompisar man kommer att dansa tillsammans med. Kom ihåg att när man bildat en grupp är det viktigt att alla i gruppen är lika taggade och vill satsa lika mycket, självklart beroende på ålder och nivå. Att tävla i grupp är superkul och vi ser fram emot att träffa dig på audition!

För vem: 

ALLA dansare över 6 år är välkomna till disco, hiphop och cheerdance-grupper. (Vi delar upp alla dansare efter ålder och nivå.)
Vana hiphopdansare över 12 år är välkomna till hiphop formation.

När: Söndag den 21 aug
Disco kl 14:00-15:00
Hiphop kl 15:00-16:00
Cheerdance kl 16:15-17:15

Var: Edge Dance Studios, S:t Persgatan 13

Informationsmöte om tävlingsdans allmänt

Har du inte tävlat förut och vill veta mer om hur allting fungerar? Missa inte att komma på vårt informationsmöte före auditions, söndag 21 aug kl 12:00-13:00. Självklart är både föräldrar och dansare välkomna!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>