Välkommen till Edge Uppsala!

Vi är så glada att kunna erbjuda tävlingsdans i så många roliga dansstilar :)

Vi är medlemmar i SDO, Sveriges Dansorganisation och det är i det förbundet vi tävlar i Disco, Hiphop, Konstnärligt, Hiphop Battle, Disco Freestyle, Engelsk freestyle samt Slow. Vi åker land och rike runt varje termin på många olika tävlingar och skaffar nya kompisar från hela landet. Det är en härlig stämning bland alla tävlingsdansarna, stora som små, elitdansare som nybörjare.

När du börjar tävla så startar i den lägsta klassen och i din åldersklass så du tävlar bara mot personer som är i samma ålder och på samma nivå som du :) För att komma upp i mer avancerad tävlingsnivå behöver du placera dig bra på tävlingarna och ju bättre det går på tävlingarna desto snabbare klättrar man i nivå. Allt du behöver lära dig för att tävla går vi igenom på tävlingsgrupperna och man brukar gå en termin på tävlingsgrupp innan man ger sig ut på tävlingsgolvet så du behöver inte känna någon stress och press på att man ” ska kunna allt” direkt. Du kan alltså vara helt nybörjare men ändå börja i en tävlingsgrupp! Bra va? :)

När du tävlar behöver du en tävlingslicens i tävlingsförbundet och den ansöker du om via dans.se.
När du tävlar för första gången kan du ansöka om en provlicens som är helt gratis, den gäller en tävling. Väljer du sedan att fortsätta tävla behöver du en ”riktig” licens och den kostar 300 kr och gäller 1 kalenderår. I den licensen ingår en försäkring för dig på tävlingarna.

För att skaffa licensen skapar du ett konto på dans.se
Klicka på ”tävling”
Klicka på ”mina tävlingssidor”
Klicka på ”ansök om tävlingslicens”
Klicka på ”SDO”
Klicka på ”Edge Uppsala”
Välj provlicens eller vanlig licens
Bekräfta

Sedan kommer du hitta all info under ”mina tävlingssidor” angående betalning mm.

Vad roligt att du hittat hit! Vi ser fram emot många roliga tävlingar tillsammans med dig och alla andra duktiga dansare som representerar Edge på tävlingarna ute i Sverige! :)

Vi ses!