Vad roligt att du är intresserad av tävlingsdans!

För att få tävla i Disco eller Hiphop så ska du dansa en vanlig lektion samt dansa i en tävlingsgrupp.

På Tävlingsgruppen förbereder du dig med allt vad det innebär att tävla. Du bygger ett eget tävlingsprogram tillsammans med din tränare, du får lära dig alla regler och vi går igenom hur en tävling går till osv. Alla brukar dansa i en tävlingsgrupp i ca 1 termin innan man ger sig ut på tävlingsgolvet.

Du kan tävla i singel, par och grupp. Om du vill tävla i grupp behöver du gå på audition för att bli indelad i en grupp tillsammans med 6 st andra dansare. När man tävlar i grupp ska man alltså vara 6-7 st dansare som dansar och tävlar tillsammans. ( Vi håller audition inför varje ny termin, håll utkik här på hemsidan samt på våra sociala medier)
Till hösten 2017 kommer vi hålla audition till grupperna söndagen den 20 augusti!
Audition till Disco GRUPP klockan 16.15
Audition till Hiphop GRUPP klockan 17.15
Du behöver vara minst 6 år för att få tävla, ALLA nivåer är välkomna!
Vi delar in er i grupper efter audition i mån av plats beroende på antal sökande, ålder osv. Är det för t.ex för få sökande i din åldersklass så kan det bli så att man inte kan delta i någon grupp tyvärr. När man tävlar behöver man vara 6-7 st i samma ålder för att få tävla. Är man 9 år får man inte tävla med de som är 15 år t.ex. 

Audition är går till som en vanlig dansklass där du får lära dig en kort koreografi. Du dansar den tillsammans med övriga sökande så du behöver inte dansa upp något själv eller förbereda någon dans innan du kommer :) Vi ses på Edge söndagen den 20 aug!
OBS! Kan du inte delta vid audition men ändå är intresserad av att tävla i grupp så maila till Åsa som är ansvarig för tävlingsdansen på Edge så hjälper hon dig! asa@edgedance.se 

För att tävla i singel eller par behöver du inte gå på audition, det är bara att komma till tävlingsgruppen som heter Nybörjare/Brons i den stil du vill tävla i (disco eller hiphop) under första kursveckan för att testa på :D
Vill du dansa par men inte har någon att dansa med? Inga problem, meddela din lärare vid första lektionen så hjälper hon dig att hitta en danspartner :)

Om du vill tävla i Konstnärlig dans så kan man välja på stilarna Show, Jazz och Modernt. När du tävlar i dessa klasser kommer du använda dig av egen musik och i och med detta kommer tävlingsupplägget bli lite annorlunda. Du behöver dansa en kurs i den stilen du vill tävla. Där övar du koreografi tillsammans med övriga deltagare. För ditt personliga tävlingsprogram behöver vi privatlektioner tillsammans med ansvarig lärare. Du bokar in dig på kursen Tävlingsgrupp Modern t.ex och i den tävlingsgruppen ingår  3 privatlektioner där du ensam dansar med din tränare och bygger upp ditt program. Allt utefter dina önskemål och förutsättningar. När de 3 privatlektionerna ska äga rum bokar du och ansvarig lärare in tillsammans. När ni känner er redo med ditt program är det dags att inta tävlingsgolvet.

För att få tävla i ovanstående kategorier behöver du en tävlingslicens i tävlingsförbundet SDO. Mer info om detta i ”Om Edge Uppsala”

Vi har också möjlighet att erbjuda tävlingsverksamhet inom Engelsk Freestyle och Slow. Kontakta Åsa på asa@edgedance.se för mer info om dessa stilar.

Har du övriga frågor gällande tävlingsdans är du välkommen att maila till Åsa så hjälper hon dig :)

Varmt välkommen!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>